info-img

BKK søker Ingeniør kraftsystemanalyse og nettplanlegging

Vil du være med å skape fremtidens kraftsystem?

Bli kjent med BKK
 

Elektrifiseringen skyter fart og BKK har en nøkkelrolle i omstillingen samfunnet skal gjennom i overgangen fra fossilt til fornybart. Vi er et av de største nettselskapene i Norge, og har ansvaret for å levere strøm til 270.000 Vestlendinger og sørge for at vår samfunnskritisk infrastruktur er rustet for å møte et energisystem i stor omveltning. Forbruket av energi i vår region skal fordoble seg det neste tiåret og for at næringslivet på Vestlandet skal lykkes med energiomstilling og etablering av nye grønne arbeidsplasser er de helt avhengig av tilgang på mer fornybar energi og strømnett som transporterer energien frem.

For å løse utfordringen skal vi bygge ut nettet i et høyere tempo enn noen gang før - men vi skal også øke utnyttelsen av det nettet vi har for å møte kundene sine behov i et avgjørende tiår for næringsliv i vår region. For at vi skal kunne lykkes med alt dette trenger vi nye krefter på laget. Vi jakter på deg som ønsker å være med på å løse en av vår tids viktigste utfordringer. Vi ser etter deg som er nysgjerrig på hvordan ny teknologi kan anvendes for å utnytte nettet vårt bedre enn i dag. Du som elsker å dykke inn i kompliserte problemstillinger og analyser med mål om å ta frem løsninger og ideer som gjør oss i stand til å møte kundebehov bedre enn våre konkurrenter. Er du klar for å være med på laget som spiller en nøkkelrolle for grønn omstilling og vekst i vår region?

Stillingen er sentral i divisjonen og rapporterer til seksjonsleder netteier.

Ansvar og arbeidsoppgaver:

 • Utarbeide energi- og effektprognoser
 • Utføre nettanalyser og medvirke i utarbeidelse av planer for nettutvikling
 • Medvirke i valg av løsninger og utarbeidelse av grunnlag for konsesjonsprosesser
 • Delta i samarbeid om utvikling av kraftsystemet i hele Vestlandsregionen
 • Ha aktiv dialog og tett samspill med regionale og nasjonale interessenter (kommuner, fylkeskommune, store forbrukskunder, andre nettselskap) i forbindelse med prosjektutvikling og -gjennomføring, høringsprosesser, regionale planer osv.
 • Delta aktivt i utviklingsarbeid innen fleksibilitetsløsninger for forbruk og produksjon
 • Bistå leder ved behov med oppgaver av både strategisk og operativ art.

Erfaring og kvalifikasjoner:

 • Høyere relevant utdanning på mastergradsnivå innenfor elkraftteknikk
 • Sterk forståelse for energisystemet og forståelse av drivere for endringer fremover
 • Erfaring med systemanalyser
 • Erfaring med nettplanlegging og utvikling
 • God kjennskap til nettanlegg og funksjonaliteten i kraftsystemet.

Personlige egenskaper

Den vi er på jakt etter er nysgjerrig på nye problemstillinger, er nytenkende og har sterke analytiske egenskaper. Du må kunne forholde deg til usikkerhet som skapes av et høyt tempo og at kunders og samfunnets forventninger endres raskt. Du er nysgjerrig på ny teknologi og muligheter utenfor dagens etablerte løsninger og trives med å jobbe tverrfaglig. Du tørr å utfordre etablert praksis og sannheter og er opptatt av å utvikle deg selv og laget du er en del av. Samarbeidet med kunder, andre nettselskaper og aktører krever at du har gode samarbeidsegenskaper og klarer å skape gode relasjoner internt og eksternt.

Samtidig som du god innsikt og er strukturert, må du være komfortabel med å levere "godt nok" når det er nødvendig.

Trivsel i arbeidsdagen er viktig for at vi sammen skal levere på det som forventes av oss. Vi er derfor opptatt av at du gir ditt bidrag til et godt sosialt arbeidsmiljø for deg selv og dine dyktige og kompetente kollegaer.

Ta gjene kontakt for en uformell prat!

 

 

Om arbeidsgiveren

Vil du være med på å løse vår tids viktigste samfunnsoppdrag?Strøm er noe samfunnet er avhengig av. Vi i BKK sørger for at strømmen kommer frem til 450 000 vestlendinger, uavhengig av vær og vind. Vi er garantisten for at de har lys i pæren eller får ladet mobilen sin. Men vårt samfunnsoppdrag handler om mer enn det.Vi eier og vedlikeholder 22 000 km med strømnett. Men vi skal bygge mer, mye mer. For at vi skal kunne nå klimamålene, er vi avhengige av å elektrifisere samfunnet. Når behovet for strøm øker, øker også behovet for mer kapasitet i strømnettet. Strømnettet som BKK drifter i store deler av Vestland fylke er selve navet i det grønne skiftet.

Sektor: Privat
Sted: 5020 Bergen
Hjemmekontor: Delvis hjemmekontor
Bransje: Kraft og energi
Stillingsfunksjon: Ingeniør

BKK
Stillingstype: Fast
Arbeidssted: Bergen
Kontakt:

Jens Skår
Telefon: 41 55 01 96

Send melding

Søknadsfrist: 15.05.2024
 

BESTILL STILLINGSANNONSE NÅ!

Europower har mer enn 7.500 digitale abonnenter som betaler for å holde seg oppdatert om det som skjer i energibransjen.

Denne målgruppen treffer du ved å annonsere ledige stillinger på Europower.no.

 

Kontaktinformasjon

For bestilling av annonse, informasjon eller tilbud, ta kontakt med HS Media:

Mail: europower@hsmedia.no

Karoline Gran Kluge, TLF: 400 73 125

Se priser her.

 

Bestill annonsepakke nå