info-img

Kraftanalytiker - Sesongplanlegging Vannkraft

Leter du etter en karriere der analyser og strategier møter bærekraftig energi?

Vi er Norges nest største kraftprodusent, og har over 80 kraftverk over store deler av Sør-Norge. Her står vannkraften sentralt, og vi skal øke den fornybare produksjonen kraftig i årene som kommer. Enten du jobber direkte med driften av våre kraftverk, med kraftmarkedsoperasjoner eller i en støttefunksjon - vil du hos oss bidra til den grønne omstillingen av samfunnet!

Men hva er vel kraftverk og energiproduksjon uten dedikerte og kompetente medarbeidere som er klare til å forme fremtiden? Det er her du kommer inn!

Leter du etter en karriere der analyser og strategier møter bærekraftig energi? 

Bli med i vårt team for utforming av selskapets produksjonsstrategier og bidra til selskapets vekstambisjoner innen vannkraft. 

Vi ønsker å styrke vår sesongplanleggingsavdeling ved å tilføre kompetanse innen optimering og vannkraftmodellering. Avdelingen består av et lite, dedikert team på tre personer som spiller en viktig rolle i å støtte selskapets markedsagering og risikostyring. Vi leverer produksjonsanalyser, magasinstrategier og beregner vannverdier for den nåværende sesongen og opptil fem år fremover. 

Vi jobber også kontinuerlig med utvikling av modeller og forbedring av metoder for å utnytte utviklingen i regnekraft, og for å tilpasse oss et stadig skiftende risikobilde. Teamet støtter konsernets vekstsatsinger innen vannkraft, og bidrar til vurdering av nye investeringer og videreutvikling av eksisterende anlegg. 

Vi ser for oss å rekruttere to nye kolleger som kan styrke teamet vårt på forskjellige områder. Den ene rollen vil ha hovedfokus på optimering og programmering, mens den andre vil være spesielt dedikert til dataanalyse og modellering innen vannkraft. Ditt kontorsted kan være Lillehammer eller Oslo, og du vil rapportere til leder for sesongplanlegging i Hafslund Eco Vannkraft.


Hva vil du jobbe med i stillingen som kraftanalytiker?
 • Gjennomføre løpende analyser og underlag for produksjonsstrategier
 • Utarbeid ad-hoc analyser til revisjonsplanlegging, investeringsprosjekter og risikostyring
 • Bidra til å etablere og følge opp relevante Benchmark/KPIer
 • Delta i FOU knyttet til metodikk, modellutvikling og forbedring av produksjonsplanleggingsprosessen
 • Delta i tverrfaglige team med sentrale grensesnitt mot sesongplanleggingen

Hos oss vil du bli en del av et team som


Er nysgjerrig og innovativ:
 Vi er nysgjerrig og tør å utfordre hverandre. Hos oss er det takhøyde for å prøve ut nye ting, og vi oppmuntrer til å utforske nye tilnærmingsmetoder.

Støtter og lærer av hverandre:
 Vi er opptatt av å lære av hverandre, og sammen forstå kraftsystemet. Vi fungerer som et team, støtter hverandre og samarbeider for å finne optimale løsninger for videreutvikling av modeller og analyser.

Prioriterer et godt sosialt miljø
: Det er viktig at vi trives på jobb; både gjennom utviklende arbeid, men også at det rett og slett skal være hyggelig å treffe kolleger på jobben. I tillegg til en givende arbeidshverdag, tilbyr vi sosiale aktiviteter i Hafslund som spillekvelder, lønningstreff og et aktivt bedriftsidrettslag.


Kribler det i fingrene etter å søke? Vi ser for oss at

Du setter pris på samarbeid og å bli utfordret. Din tilnærming er preget av å finne gode løsninger og være kreativ. Du er nysgjerrig og liker å ha det gøy på jobben, mens du også er strukturert og analytisk i din tilnærming til arbeidsoppgavene.

Vi ser også for oss at du har:

 • Mastergrad innen ingeniørfag, operasjonsanalyse, matematikk, statistikk, fysikk eller andre kvantitative studier.
 • God kvantitative egenskaper og erfaring med dataanalyse.
 • Gode programmering/skript ferdigheter og erfaring med numerisk verktøy (f.eks. Python).
 • Erfaring med programmering og optimeringsteknikker.
 • Interesse og erfaring med kraftmarkedet og produksjonsplanlegging. Gjerne erfaring med ProdRisk og stokastisk optimering.
 • Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdannelse.

Det viktigste er ikke hva du har gjort tidligere, men hvem du er. Ikke nøl med å søke selv om du ikke treffer på alle punkter, det gjør ikke vi heller.


En siste ting; du lurer kanskje på hva vi kan tilby deg?
 • Talent- og lederprogrammer med både faglig og personlig utvikling i fokus, samt et eget fond som støtter din videreutdanning
 • Fleksibel arbeidstid og -sted. Fortrinnsvis Lillehammer eller Oslo.
 • Kantine som gjør at du gleder deg til lunsj hver dag
 • Firmahytter på en rekke flotte lokasjoner i Sør-Norge
 • Ekstra ferieuke for småbarnsforeldre med barn opptil 10 år, og for arbeidstakere ved fylte 62 år (utover lovpålagt uke)
 • Treningstilskudd og bedriftsidrettslag (håndball, fotball, klatring, turgruppe m.m.). Her finnes det noe for enhver smak!
 • Gode pensjonsordninger (6% av lønn inntil 7,1G – 18% av lønn mellom 7,1G og 12G)
 • God person- og reiseforsikring, samt behandlingsforsikring


Hvis dette høres ut som noe for deg, ber vi deg legge ved CV og vitnemål. Vi har gått bort fra tradisjonelt søknadsbrev, og ber deg heller svare på et par spørsmål i søknadsskjema.

Før vi ønsker den rette kandidaten velkommen til oss, vil vi gjennomføre en bakgrunnssjekk og personkontroll i henhold til kraftberedskapsforskriften. I visse rekrutteringsprosesser gjennomfører vi også kredittsjekk. Aktuelle kandidater vil motta nærmere informasjon om dette.

Hafslund
Stillingstype: Fast
Arbeidssted: Lillehammer, Oslo
Kontakt:

Vidar Hansen

Leder Sesongplanlegging

Søknadsfrist: 20.05.2024
 

BESTILL STILLINGSANNONSE NÅ!

Europower har mer enn 7.000 digitale abonnenter som betaler for å holde seg oppdatert om det som skjer i energibransjen.

Denne målgruppen treffer du ved å annonsere ledige stillinger på Europower.no.

 

Kontaktinformasjon

For bestilling av annonse, informasjon eller tilbud, ta kontakt med HS Media:

Mail: europower@hsmedia.no

Karoline Gran Kluge, TLF: 400 73 125

Se priser her.

 

Bestill annonsepakke nå